Teknik för din hälsa

Både företag och privatpersoner kan dra nytta av digitaliseringen inom hälsa och vård. För din personliga utvecklings skull kan du använda digitala gadgets och appar för att hålla koll på din hälsa, samtidigt kan företag utnyttja tekniken för att effektivisera sin verksamhet.

Onekligen har tekniken tagit världen med storm och det är kul att se att den även invaderar hälsomarknaden. Inom vården och personlig hälsa finns det oändliga möjligheter att effektivisera och där går det att ta till tekniken. Det är kritiskt i många situationer att det ska gå snabbt för att kunna rädda fler liv. Exempelvis har det lanserats en app som kan användas av vårdpersonal för att underlätta frågor och hantering vid donationer. 

Digital hälsa för privatpersoner

Det finns även massor av finesser för dig som privatperson. Appar och prylar är verktyg du kan ta till dig för att hålla koll på allt från framsteg till kalorier.  Stegräknare, pulsklockor och smarta klockor är bara en del av alla träningsverktyg som finns på marknaden. Med de senaste teknologierna har vi kommit längre och längre i utvecklingen av smarta gadgets och vi ska guida dig genom djungeln. Vad är det du behöver, vill ha och kan vara utan? 

Du behöver en hälsoapp. Appen kan hålla koll på allt från ditt matintag till hur mycket du rört på dig. Från andra appar kan du föra in ditt resultat för att sedan ha ett på ett och samma ställe. 

Vill ha aktivitetsarmbandet som spårar din vardagsmotion. Med den senaste tekniken kan armbandet registrera din puls, se när du har motionerat under dagen och hur mycket du förbränt. All information ses i en app.

Kan vara utan en stegräknare. I din telefon finns det förmodligen en stegräknare inbyggd och denna kan även hålla koll på mer än dina steg. Kolla upp vad det är din telefon kan erbjuda dig och ha den i fickan.