Senaste trenderna inom träning

Du som tycker träning är fantastiskt roligt, och du som tycker det är tråkigt – titta hit. Det finns aktiviteter och träningssätt som kan göra din träning ännu roligare, eller åtminstone uthärdlig. Att se framsteg och tycka träning är roligt är viktigt för att behålla motivationen.

Ibland kan det kännas som att träningsmönstret har sett likadant ut sedan första gången du var på gymmet. Variation är viktigt för att dels få ut bäst resultat av träningen men också för att hålla motivationen vid liv. Här har vi samlat de senaste trenderna inom träning för att ge dig ny inspiration för kommande träningspass.

Högintensiva intervaller

För att träning ska räknas som högintensiv ska pulsen ligga på mellan 85-100 procent av din maxpuls. Genom att göra detta i intervaller kommer du under kort tid kunna se störst resultat. Högintensiv intervallträning ska även vara bra för tillväxthormonet i kroppen. 

Kroppsviktsövningar

Att göra övningar utan vikter som bara är med din egen kroppsvikt kan låta tråkigt, men om du precis börjat träna eller vill förbättra din allmänstyrka är det ett bra alternativ. Detta gör även att träning som involverar mer teknik blir enklare för dig.

Träna med en personlig tränare

Om du inte känner att övningarna ger dig resultat längre eller om du har svårt att komma igång som nybörjare kan du alltid ta till en personlig tränare. PT:n kan ge dig tips och övningar som passar din personliga fysik och som kan ta dig ett steg längre.

Yoga är underskattat

Yoga är en sport som kan ge dig både otrolig styrka och inre lugn. Med övningar som ger dig uthållighetsstyrka kan du efter ett pass känna dig härligt trött i kroppen utan att ha flåsat något överdrivet.