Slipp bli utbränd som sjuksköterska

Om du är utbildad sjuksköterska som vill vidga dina vyer och prova på ett nytt sätt att arbeta på, då är det här definitivt en text för dig. Som bemanningssjuksköterska minskar du risken att gå in i väggen markant. Det beror dels på att du får mer frihet att styra din egen arbetstid samt att du kan påverka din lönesituation på ett helt annat sätt.

”Inte nog med att du kan påverka din lön, lägga dina arbetstider som du vill ha dem, du får dessutom möjligheten att upptäcka nya områden och nya sjukhus”

Under rådande omständigheter har belastningen på sjukvården varit ännu högre än normalt. Det i sin tur har lett till ännu fler obekväma och långa arbetspass för de allra flesta anställda. Men, det finns ljus i tunneln. Om du jobbar som bemanningssjuksköterska får du mycket mer frihet att lägga dina arbetspass på en rimlig nivå och många andra fördelar.

Fördelar med att vara bemanningssjuksköterska

Som du säkert redan gissat finns det en uppsjö av fördelar med att jobba som bemanningssjuksköterska. Inte nog med att du kan påverka din lön, lägga dina arbetstider som du vill ha dem, du får dessutom möjligheten att upptäcka nya områden och nya sjukhus. Det vill säga. du slipper vara låst på samma sjukhus och på samma avdelning och du kan själv påverka var du jobbar.

På det sättet kan du få en roligare arbetstid och mer fritid att spendera med din familj och dina vänner. Det är vetenskapligt bevisat att en god relation mellan arbetsliv och fritid minskar risken för att du ska bli utbränd markant. Om du dessutom förhandlar dig till ett bra avtal som ger dig möjlighet till friskvård så ökar du dina chanser att orka med ännu mer.