Därför är handledsskydd bra att använda

Att drabbas av musarm eller en inflammation i handleden är inte speciellt angenämt. För att lindra smärta och för att undvika framtida problem finns det bra handledsskydd att köpa. De ger bra stöd och kan minska obehag.

Det finns olika orsaker till handledssmärtor. Du kan drabbas av exempelvis karpaltunnelssyndrom, inflammation i handleden eller en stukad handled. Om du har problem med en eller båda handlederna kan det vara en bra idé att investera i handledsskydd från Rehabgrossisten för att ge handleden avlastning. Ett handledsskydd ger ett effektivt stöd och kan minska smärta. Det finns skydd med eller utan skena. Om du ska utföra något arbete, träning eller någon annan aktivitet som tär på handleden är det bra att använda ett skydd under tiden. Om du ska spela exempelvis golf, paddel eller tennis kan det vara bra att stabilisera upp handleden för att inte riskera att göra skadan värre.

“Se också till att stretcha regelbundet.” Läs mer här

Gör övningar för att lindra handledsproblem

Om du har råkat ut för en handledsskada är det viktigt att du hittar ett handledsstöd som passar dig och hjälper på bästa sätt. Handledsskydd finns i olika storlekar, det är viktigt att ha rätt storlek. Det är av största vikt att du tar hand om en skada genom att göra olika rehab övningar. Du kan också jobba förebyggande genom att stretcha dina armar under dagen. Då minskar du risken att få bland annat musarm och tennisarmbåge men det går även lindra problem.