Så får du bukt med oönskat håravfall

Många drabbas någon gång i livet av håravfall. Oavsett orsak är det plågsamt för många, men det finns möjlighet att få förlorat hår tillbaka. PRP-behandlingar och hårtransplantation är två bra alternativ.

Om du av någon anledning har problem med håravfall finns det bra hjälp att få. Det är möjligt att göra både en hårtransplantation och en PRP-behandling för att håret tillbaka. Det är bra att ta reda på hur de olika behandlingarna går till för att du ska kunna fatta ett informativt beslut. Ett tips är att gå in på 85kliniken.se om du vill lära dig mer om hårtransplantationer och PRP-behandlingar. De utför även både PRP-behandlingar och hårtransplantationer.

Få nytt hår med effektiva behandlingar

En PRP-behandling är en metod där blodplättarnas läkande egenskaper utnyttjas. Det är en behandling som är effektiv mot ärftligt håravfall, hudföryngring och Alopecia. I princip kan vem som helst kan behandlas, både tjejer och killar. För att PRP-behandlingen ska göra störst nytta är det bra att börja i ett tidigt skede. Alla PRP-behandlingar utförs av en sjuksköterska. En hårtransplantation är när hår flyttas från ett område som är rikt på hår till ett där du vill ha en ökad hårväxt.

“Att ha hår är livskvalitet.“ Läs mer här om håravfall.

Anledningar till håravfall

Det finns fler anledningar till varför tjejer och killar tappar hår. Forskning har visat att kronisk stress kan hindra tillväxten av hår. Förutom stress kan olika typer av sjukdomar och dålig kost också orsaka håravfall. Därför är det viktigt att se över bland annat kosten om du gör en behandling av något slag. För kvinnor kan även klimakteriet och graviditet ha negativa effekter på håret.